Mikkel er vår ferske rådgiver for organisasjon og frivillighet
- Forfatter
- Mia Tåsåsen
- Publisert dato
I november var vi så heldige at fikk vi Mikkel Lie med på BaR-laget! Mikkel er 30 år, kommer fra Valdres og er utdannet barnevernspedagog.
Etter 10 år i jobb som miljøterapeut, både på institusjon og i ulike lavterskeltilbud, har han nå inntatt rollen som rådgiver for organisasjon og frivillighet hos oss.
- Jeg valgte å bli barnevernspedagog fordi jeg kjente noen som hadde den utdanningen og som samtidig jobbet med noe jeg ville jobbe med. Jeg var inne på tanken om sosionom, men jeg syns barn og unge er mer spennende å jobbe med. Det er noe med det at barn er i utvikling, det er mulighet for påvirkning i større grad enn med de voksne. Også er det jo mer lek og morro, da!
Mikkels rolle innebærer blant annet å være en støtte og backup for de rådgiverne vi allerede har i organisasjonen, som har ansvar for driften av de ulike tilbudene våre. Han har også det overordnede ansvaret for alle våre frivillige, og som ny frivillig hos oss, vil han være den første du møter.
- Jeg skal ha et overordnet blikk, slik at de andre rådgiverne kan fokusere på sin gruppe med frivillige. Så skal mitt fokus for eksempel være på å sikre at alle de frivillige får det samme, at vi har papirer i orden, også skal jeg organisere, fikse og jobbe med endel sånne administrative ting, sier han.
- Det er nok heller ikke så dumt for de frivillige å ha en ekstra person de kan snakke med, eller bli fulgt opp av. Vi vil jo gjerne at alle våre frivillige skal føle seg litt ekstra ivaretatt, og at det alltid skal være noen her som kan hjelpe eller svare på spørsmål hvis det er noe.
Før han kom hit, jobbet barnevernspedagogen i Fontenehuset, som er et lavterskeltilbud for mennesker med psykisk sykdom.
Medlemmene der blir en del av et fellesskap som sammen skal drifte huset, og det fungerer også som et sted hvor man kan være, føle mestring og møte likesinnede.
- Det var vel i min forrige jobb jeg innså at det er blandingen som er gøy. Både å kunne være en direkte støtte for de som benytter seg av de sosiale lavterskeltilbudene, men samtidig være med å drifte organisasjonen som leverer disse tilbudene. Dét syns jeg er gøy! Og det blir jo litt av begge deler i denne jobben. Jeg jobber fortsatt med mennesker, men på en litt annen måte. Veldig spennende å sitte på den andre siden og heller være den som skal veilede og støtte de frivillige som skal ha kontakt med barna vi jobber for, men samtidig få være med og skape noe, påvirke og lage tilbud for de som trenger det.
Bringer folk sammen
Mikkel har selv opplevd hvor mye positivt det å være frivillig kan føre med seg. Han har tidligere jobbet med en chattetjeneste lik vår egen, men hvor målgruppen er unge skeive.
- Jeg ble med der først og fremst fordi jeg tenkte at det var hyggelig å møte folk, men også for å lære og å bruke den egenerfaringen jeg har til noe fornuftig. Det var spennende å få opplæring i temaer jeg ikke kunne noe om fra før, og jeg likte å ha en sånn hyggelig, fast begivenhet å gå til med jevne mellomrom. Og den muligheten for å treffe nye folk, noen også med samme livserfaringer som deg, den er så fin. Det er fint å bringe folk sammen. Og samtidig så kan man hjelpe noen som trenger det akkurat nå!
Han understreker at vi her i Barn av Rusmisbrukere alltid har bruk for nye frivillige, og at behovet melder seg ekstra mye nå i høytiden, med spesielt stor pågang på chatten.
- Man får så mye igjen for å være frivillig. Og ikke bare blir man kjent med nye folk og kan være med på å utgjøre en forskjell for noen som trenger det, men man kan også bidra til at stemmen vår blir hørt av de som lager lover og regler. Og så har man så mye mer å gi, når man blir drevet av noe man har lyst til selv. Det er det beste utgangspunktet!
Er du interessert i å bli frivillig hos oss? Les mer om det her!
Du kan også ta direkte kontakt med Mikkel på mikkel@barnavrus.no hvis du har spørsmål rundt det å være frivillig. Han hjelper deg gjerne med å finne riktig rolle for deg.